Home > Geen categorie > Zonne-energie op het platteland!

Het Countryside Education Project is een groot succes. Er wordt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat les gegeven aan tientallen kinderen.

Er was in het dorp geen elektriciteitsvoorziening om het klaslokaaltje in de avonduren te verlichten. Zodoende zaten de kinderen met zaklampjes om hun schriftjes bij te schijnen. Stichting Dom-ray heeft daarom voorgesteld een zonne-energie systeem te installeren.

Stichting Dom-ray heeft daarbij gekozen voor een groot systeem. Zo kan het klaslokaaltje goed worden verlicht en daarnaast kan er nu gebruikt worden gemaakt van beeld- en geluidsmatriaal om de Engelse lessen te ondersteunen. De rest van het dorp heeft ook profijt van het zonne-energie systeem: 5 huizen worden nu door dit systeem verlicht en de dorpelingen kunnen hier ook hun elektronica opladen.

Hieronder ziet u enkele foto’s!